Chris Overbeek

Voor mij was doorslaggevend dat alles bij Stamhuis onder één dak gebeurt; van ontwerpen tot werkvoorbereiding en zelfs de uitvoering..

In gesprek met: Chris Overbeek

Werkvoorbereider

HI CHRIS, KUN JIJ JEZELF EVEN VOORSTELLEN?

Mijn naam is Chris Overbeek, 23 jaar oud, net klaar met studeren en woonachtig in Maarsen. Ik sport graag en vind het leuk om allerlei dingen samen met mijn vrienden of vriendin te doen!

JE BENT VORIG JAAR BIJ STAMHUIS BEGONNEN ALS STAGIAIRE EN INMIDDELS VAST IN DIENST ALS WERKVOORBEREIDER. HOE IS DAT GEGAAN?

Ik zat in mijn één na laatste jaar van mijn MBO-opleiding. We hadden een informatieavond over het examen, wat in de vorm is van een stage. Die informatieavond van de school was bij Stamhuis. We kregen die avond uitleg van een vertegenwoordiger van Stamhuis. Hij vertelde meer over het bedrijf en toen dacht ik: ”oh dat vind ik wel interessant!”. Op dat moment had ik nog geen stage, dus zocht ik een week later contact op met Stamhuis. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en zodoende.

WAT TROK JE AAN OM VOOR STAMHUIS TE KIEZEN?

Tijdens de informatieavond werd verteld over het verbouwen van winkels en dat het allemaal erg snel moet gebeuren, zodat de winkels weer snel open kunnen. De planning is dus erg belangrijk en het belang van de voorbereiding kwam ook aan bod. Voor mij was doorslaggevend dat alles bij Stamhuis onder één dak gebeurt; van ontwerpen tot werkvoorbereiding en zelfs de uitvoering. Dat vond ik heel interessant, want zo kon ik van al die verschillende onderdelen iets leren.

HOE WAREN JE EERSTE WEKEN BIJ STAMHUIS?

Ik had direct een goede klik met mijn leidinggevende, dat was heel fijn. In de eerste weken moest ik meteen aan de slag met twaalf stageopdrachten. Dat was een heel project, van A tot Z. Samen met mijn leidinggevende hebben we een plan uitgezet om bij alle disciplines een aantal weken mee te lopen. Zo heb ik een aantal weken meegelopen bij het modelleren, bij de werkvoorbereiding, projectmanagement en de uitvoering. Ik heb zelfs een aantal winkels ingescand! Het meelopen was erg handig, want ik wist niet precies wat ik wilde doen. Toen ik klaar was met mijn stage, ben ik in gesprek gegaan met Stamhuis en hebben ze mij gevraagd om te komen werken. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, want ik had het gewoon heel erg naar mijn zin. Uiteindelijk heb ik voor mezelf ook besloten dat ik graag projectmanager wil worden. Nu ben ik gestart op de werkvoorbereiding met het plan om naar die rol toe te groeien.

EN NU AAN DE SLAG MET DE PROJECTEN?

Ik heb tijdens mijn stage al wel kleine werkzaamheden opgepakt van verschillende projecten. Ook heb ik meegelopen bij een verbouwing van een tankstation. Nu ben ik vooral nog aan het oefenen in een oefenprogramma. Alles gaat niet meteen foutloos. De door mij gemaakte offerte voor een project klopte nog niet helemaal… Gelukkig controleert mijn leidinggevende altijd wat ik heb gedaan, dus dat hebben we samen kunnen oplossen. Tegen de tijd dat ik zelf een project heb, komt dat wel goed!