Cultuur en kernwaarden

Stamhuis is altijd al een beetje anders geweest. Toen iedereen nog een rotsvast vertrouwen had in de traditionele bouw, waren wij er al van overtuigd dat het anders moest. Efficiënter. Eerlijker. Slimmer. Dat vonden wij niet alleen, dat brachten wij ook in de praktijk. En nog steeds is Stamhuis eigenzinnig en doen we dingen graag net even anders. Wij geven duidelijk onze mening, zijn rechtdoorzee maar altijd met een juiste, betrouwbare onderbouwing.

Als organisatie zijn we in korte tijd enorm gegroeid. Dan blijkt één ding heel belangrijk: dat iedereen de bedrijfscultuur omarmt, het bedrijf snapt en ons concept kan uitdragen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om vier kernwaarden te formuleren. Het beschrijft wie we zijn. Of beter: wie wij willen zijn. Het is onze ambitie, iets waar we naartoe werken. Elke dag.

Betrokken samenwerking

Bouwen is topsport. Elke dag moet het sneller, beter en slimmer. Bij Stamhuis houden wij van teamplayers; van betrokken medewerkers die de samenwerking opzoeken. Samen sta je sterker dan alleen. En – niet onbelangrijk – het is veel leuker (en handiger) om samen iets neer te zetten dan in je uppie.

Persoonlijk & respectvol

Wij streven bij elk project naar tevreden opdrachtgevers en leveranciers. Zij moeten ons zien als lange termijnpartner, zo zien wij hen namelijk ook. We zijn persoonlijk, eerlijk en direct; ook als dat soms lastig is. Teamwork werkt alleen bij onderling vertrouwen en geloof in elkaars capaciteiten. Daarom kom je bij Stamhuis ook zelden iemand tegen die zichzelf buiten de groep plaatst. We gaan respectvol met elkaar om. Met open vizier. Het liefst met een vleugje humor, maar de boodschap blijft altijd klip-en-klaar.

Flexibel

Stamhuis verandert continu. Niet alleen omdat het kan, maar vooral omdat het moet. Wij verdienen ons brood in één van de snelst veranderende markten. Dat vraagt een hoop van onze medewerkers, business partners, systemen en processen. Flexibiliteit zit daarom in onze genen. We zijn altijd kritisch, naar anderen en naar onszelf. We willen altijd méér. We meten, onderzoeken en trekken onderbouwde conclusies.

Resultaatgericht

Wij zijn een doe-bedrijf; alles staat in het teken van het eindresultaat. We zijn niet vies van hard werken. Ideeën en innovaties zijn leuk, maar hebben zonder daadwerkelijke uitvoering weinig waarde. Dus niet alleen maar denken; maar vooral doen! Niet wachten totdat het idee perfect is, want in onze markt loop je dan alweer achter de feiten aan. Stamhuis is groot geworden door elke dag een beetje beter te worden. Stap voor stap, detail na detail. We zijn Hollands nuchter. Niet interessant doen, maar zeggen waar het op staat in begrijpelijke taal. Afspraak is afspraak. Projecten worden op tijd en binnen het afgesproken budget opgeleverd. Dat vinden wij normaal.